• 0 מוצרים
  • 08-6993777
  • English

שלום אורח יקר

פולי אזוקי עם פלפלים

המצרכים הדרושים:

500 גרם פולי אזוקי

4 פרסות

2 פלפלים אדומים

חצי כפית אורגנו טרי

2 שיני שום

2 כפות רוטב סויה

 

להכנת האורז:

2 כוסות אורז בסמטי מלא

חבילת פטרוזליה

3 שיני שום

כפית מלח גס אפור

כף שמן זית

3 כסות מים רותחים

 

אופן ההכנה:

ראשית יש להכין את האורז כי זמן הבישול יהיה ארוך יותר מזמן הכנת מנת האזוקי,

ההכנה הקלאסית:

שוטפים היטב את האורז , ניתן להשרותו למשך שעה.

מקפיצים בסיר עם שמן זית את האורז יוחד עם שיני השום לאחר שגררנו במגררת,

מוסיפים את המים הרותחים , מביאים לרתיחה , מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה למשך 30 דקות או עד שהמים לגמרי  התאדו.

אני אישית אוהבת שהאורז מוכן רגע לפני שנהייה ממש רך מה שנקרא בשפתם המוצלחת של האיטלקים שאין עליהם באוכל.... "על הדאנטה"- "רגע לפני"(תרגום חופשי שלי).

 שוטפים וקוצצים את הפטרוזיליה , מעבירים את האורז המוכן לכלי הגשה מוסיפים את הפטרוזיליה והמלח , מערבבים ומגישים לצד פולי האזוקי

 

משרים את הפולים למשך הלילה מינימום 8 שעות, מבשלים את הפולים למשך חצי שעה בסיר לחץ.

בינתיים  קוצצים לקוביות את הפלפלים והפרסה לעיגולים.

מקפיצים את הפרסה עד שמתרככת, מוסיפים את קוביות הפלפלים והתבלינים למשך עוד מספר דקות עד להגשה.